Marketing door Marco
FollowRSSTwitterLinkedInYouTubeFacebookInstagram

Jouw product of bedrijf kan de beste zijn, maar als niemand weet dat je bestaat, verkoop je niets of krijg je geen bekendheid. Ik kan je helpen je potentiële klanten of publiek te bereiken.

In de huid kruipen van


Als eerste gaan we bij elkaar zitten om elkaar beter te leren kennen. Je vertelt me wie je bent, wat je doet, en wat jij wil bereiken met hetgeen je op dit moment doet of wilt gaan doen. Als je ergens wilt komen, zul je eerst moeten weten waar je op dit moment staat, je startpunt bepalen.
 | www.illustratiebymarco.nl

Pas dan kan je via de kortste weg in de richting je doel kan gaan lopen. De kans dat je verder van je doel raakt is erg groot als je zomaar met lopen begint zonder dat je weet waar je bent.

Het doel


Als we je startpunt hebben, gaan we op zoek naar je doel; je doelgroep. Wie zijn je potentiële klanten, waar zijn ze, wat doen ze, wat is hun gedrag, en nog veel meer. Hoe meer je weet van je doelgroep, des te beter jij ze kan aanspreken.

Hoe gaan we het doen


Als startpunt en doel bepaald zijn, kunnen we op pad. Maar welke middelen gaan we gebruiken om er te komen? Fiets, lopen, auto, trein? In dit geval welke media en middelen gaan we gebruiken om jouw boodschap over te brengen naar je doelgroep. Wát je vertelt, hoe je het vertelt, waar je het vertelt, en zelfs het tijdstip waarop je de boodschap overbrengt kan van invloed zijn op het succes van je inspanningen.

De boodschap overbrengen


Startpunt helder, doel helder, vervoermiddel duidelijk. De plannen zijn gereed, we kunnen op pad en de plannen gaan uitvoeren. Op het moment dat de plannen uitvoerd worden, is het in hoofdzaak wachten en kijken hoe, en óf, de doelgroep reageert zoals jij wil. Dit vereist geduld. Van te snel bijsturen ga je slingeren, overcorrigeren, raak je van de weg, en kom je niet bij je doel. ‘Stick to the plan’. Als na een vooraf realistisch gestelde periode niet het gewenste resultaat wordt bereikt, is het zaak álle stappen nog eens goed onder de loep te nemen en alleen bij te sturen daar waar nodig. Misschien zijn je plannen wel perfect, maar alleen het tijdstip niet goed.

Een unieke reis


Er is geen vaste succesformule. Het startpunt, de weg, en het doel is voor iedereen en elke situatie anders. Sommigen komen snel bij het doel, anderen moeten vaak overnieuw beginnen, doen er gewoon wat langer over, of komen er nooit. Soms ben je succesvol en een jaar later is het weer over. Het is dus een continue proces en nooit een garantie. Ik kan je helpen een goede start te maken, en een mogelijk juiste richting te vinden. Daarnaast kan ik je helpen met de uitvoering van je plannen, want ik doe meer dan alleen marketing. Ik loop graag met je mee, zodat de reis in ieder geval leuk is, want is de reis eigenlijk gewoon niet veel belangrijker dan het doel?

Marco Tibben

Don´t think out of the box, ...There is no box! ...Think...


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail